13. ročník Soutěže Finanční gramotnost

Školní kolo už má vítěze

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
29.11.2023 07:25
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

V říjnu tohoto roku odstartoval již 13. ročník Soutěže Finanční gramotnost, která je jednou z aktivit posilujících znalosti a klíčové kompetence pro finanční zdraví. V loňském roce své znalosti poměřilo téměř 42 tisíc žáků z 596 škol z celé České republiky. Hlavním partnerem je už podruhé Nadace České spořitelny.

Do této soutěže se zapojili žáci z naší školy již potřetí. Během listopadu proběhlo školní kolo, kterého se zúčastnili žáci oboru podnikání – třídy 1. P a 2. P, žáci oboru sociální činnost – třídy 3. E a IV. E a dále žáci uměleckořemeslných oborů – třídy 3. S a 3. SV. V rámci této soutěže si ověřili své znalosti o hospodaření, fungování světa peněz, řešili otázky z praxe týkající se běžných životních situací.

Tři žáci, kteří posbírali největší počet bodů (z 25), vytvoří tým a ten se v lednu příštího roku zúčastní okresního kola. Jedná se tentokrát o žáky třídy 2. P – Zdeňka Vence (23 b – 92%), Josefa Milsimera a Lenku Zelingerovou (shodně 22 b – 88%). Pokud uspějí, postoupí do krajského kola, které je zaměřené výhradně na praktickou část, a to na zpracování případové studie, kterou nejlepší z nich budou obhajovat před odbornou komisí. Nejlepší týmy z celé České republiky poměří své síly na jaře v celostátním finále opět v prostorách České národní banky v Praze.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace