NEJSTARŠÍ ŠPERKY A OZDOBY TĚLA

Šperkaři se jeli inspirovat do Národního muzea

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
29.11.2023 07:12
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

Dne 13.11. 2023 jsme s žáky třetího ročníku ateliéru ŠPERK navštívili výstavu Nejstarší šperky a ozdoby těla v Národním muzeu v Praze, která bude inspirací pro letošní klauzurní práce. Výstavou nás provedla Johana Stejskalová M.A., jež nám spolupráci s muzeem nabídla. Po prohlídce paleolitických šperků jsme se ještě v téže budově nechali okouzlit krásou a obsáhlostí sbírky v Sálu minerálů.

Do současnosti nás vrátila výstava Krásná práce v Galerii 1, která reflektuje tradiční řemeslo v současném designu. Vedle souboru oděvů a oděvních doplňků jsme si prohlédli vystavené práce studentů ateliéru Kov a šperk z Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Nakonec nás čekala návštěva dílny a showroomu šperkařky Kláry Šípkové. Žáci si ověřili, jak vypadá každodenní praxe šperkařky, jaké zázemí potřebuje a jak dlouhá je cesta od nápadu k prodeji autorských šperků.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace