Do třetice

Den otevřených dveří 25.11. překvapil počtem návštěvníků i jejich zájmem o naše obory

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Domov mládeže, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
29.11.2023 06:58
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

V sobotu 25.11.2023 jsme již potřetí otevřeli světelský i lipnický areál návštěvníkům. Ti navzdory sychravému počasí dorazili v hojném počtu, první dokonce už půl hodiny před ohlášeným začátkem akce. A během dne se šest dospělých a deset studentů už nezastavilo.

Většina z hostů chtěla absolvovat celou prohlídkovou trasu vedoucí galeriemi, ateliéry, dílnami i učebnami školy. Zvládnout všechno vyžadovalo zhruba dvě hodiny času, protože na každém pracovišti byli připraveni kolegové s nadšením prezentující svůj obor. Hosté se dozvěděli o náplni přípravy, mohli obdivovat hotové výrobky včetně dokumentace a portfólií, byli informováni o budoucím uplatnění absolventů i podmínkách přijímacího řízení. Sami pak kladli doplňující otázky, protože nikdo z nich nepřišel náhodou, v každé skupině byl vážný zájemce o některý z obor. Ti ze vzdálenějších míst zavítali i na domov mládeže a do školní jídelny a kantýny, protože je zajímalo zázemí pro ubytované žáky.

Co nejvíc všichni oceňovali, to je vzájemná spolupráce a provázanost jednotlivých pracovišť, což umožňuje studentům kombinovat materiály a vytvářet výrobky spojující sklo, keramiku, porcelán, plast, kámen i kov v překvapivých dekoračních i užitkových artefaktech.

Všem zapojeným studentům i pracovníkům patří poděkování za nasazení a prezentaci naší Akademie.

Foto Lenka Zadinová, Lada Slavíčková a Michael Franče

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace