Přijímačky nanečisto pro žáky ZŠ

Pomáháme deváťákům zvládnout úskalí přijímacích zkoušek

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium
Publikováno:
 
29.11.2023 06:55
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

V úterý 28.11.2023 jsme v prostorách školy uvítali žáky devátých ročníků, kteří přišli, někteří v doprovodu rodičů, vyzkoušet si svou připravenost na přijímací zkoušku z českého jazyka a matematiky. I když někteří na poslední chvíli zrušili účast kvůli zdravotním problémům nebo kalamitě v dopravě, přesto jich dorazilo několik desítek a zaplnili tři učebny.

Po zahájení se pustili do boje s matematikou, která má každoročně slabší výsledky, pak absolvovali test z češtiny. Po téměř třech hodinách odcházeli vyčerpání a s viditelnou úlevou, že mají testování za sebou. Nyní musí vydržet do pondělí, kdy budou testy vyhodnoceny a oni se dozvědí, jak uspěli.

Budou také moci využít bezplatné přípravné kurzy, které startují 3. ledna 2024, případně ještě mohou 8. února 2024 absolvovat druhé testování. Přejeme jim, aby na svých vybraných školách v přijímacím řízení uspěli co nejlépe.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace