Exkurze v Senátu Parlamentu České republiky

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
29.11.2023 06:46
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

V pondělí 20. 11. 2023 navštívila třída I. P budovu Senátu PČR v Praze. Tato exkurze i její průběh už má dlouholetou tradici.

Po příjezdu do Prahy jsme se vydali pěšky Královskou cestou směrem k Pražskému hradu. Po cestě si studenti prohlédli památky jako Stavovské divadlo, Karolinum, památky Staroměstského náměstí, Karlův most a seznámili se s jejich historií. Přes Kampu naše cesta pražskou minulostí vedla na Malostranské náměstí, kde už je to kousek k budově Senátu.

Hned po vstupu do předsálí nás čekalo komplikované odbavení přes bezpečnostní kontrolu. Jakmile jsme se dostali do vnitřních prostor Senátu, ujal se nás milý průvodce, který nás seznámil s historií budovy a jejích reprezentačních prostor. Neopomněl zmínit několik informací o rodu Valdštejnů – původních majitelů budovy Senátu. Také jsme mohli nahlédnout do Valdštejnské zahrady, která byla bohužel ještě v zimní úpravě. Pan průvodce nás obeznámil s činností Senátu, s náplní jeho práce a také nám ukázal místnost, kde se scházejí výbory Senátu. Zde nám poskytl další část komentáře. Studenti mohli v průběhu prohlídky pokládat různé otázky. Nejvíce se zajímali o pronájem reprezentativních prostor, dále také o to, kdo všechno tvoří realizační tým pro senátora. Závěrečnou část výkladu jsme si vyslechli v zasedacím sále, kde probíhají schůze Senátu.

Ještě před ukončením prohlídky jsme si mohli prohlédnout výstavu darů, které obdrželi senátoři na svých cestách. Exkurze se vydařila a studentům se líbila.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace