Listopad - měsíc stmelovací

Jak žijeme na DM

Agendy:
 
Informační portál , Domov mládeže
Publikováno:
 
28.11.2023 08:31
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

Třetí měsíc školního roku už začíná být lehce jiný než měsíce předešlé. Venku je ještě větší zima, a tak jsou některá odpoledne na DM vyhrazena pro hraní her. Právě v měsíci listopadu se skupinový vychovatel zaměřil na stmelování kolektivu výchovné skupiny. Pro skupinu chlapců měl připravené hry na prověření spolupráce, komunikaci a asertivní jednání. Ubytovaní chlapci si tak vyzkoušeli hraní scén, které byly tematicky zaměřené na body z vnitřního a provozního řádu DM, emoční pantomimu a dokonce i malovali.

Další pravidelnou měsíční aktivitou je diskusní klub. Listopadovým tématem byl feminismus. Při diskusích je důležité umět naslouchat názoru ostatních a zároveň dobře umět vyjádřit ten svůj. Možná proto, že se zatím schází jen komorní skupina studentů, tak diskuze probíhají bez vášnivějších emocí a účastníci dokážou velmi dobře naslouchat, ale i reagovat, pokud s předloženým tvrzením nesouhlasí.

Oblíbenou aktivitou pro tento měsíc se stala hra: Město, jméno, zvíře, věc,… Zatím však ubytovaní na vychovatele ztrácí i několik desítek bodů.

A nakonec, vychovatelé s ubytovanými začínají péct cukroví, protože už 4.12.2023 se koná ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace