Talentovky nanečisto pro žáky základních škol

aneb příprava na ostrou talentovou zkoušku

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
15.11.2023 09:24
Poslední úprava:
 
před 8 měsíci

Jako každý rok jsme připravili pro uchazeče ze základních škol dva termíny talentovek nanečisto. I letos byl zájem veliký a přes 100 žáků si přišlo ověřit, jak jsou připraveni na přijímací řízení pro obory s talentovou zkouškou.

Ve dnech 30.10. a 13.11.2023 proběhly zkušební talentové zkoušky. Zahrnovaly kresbu zátiší a modelování kolíčku na prádlo. Na obě disciplíny byl vyměřen stejný čas, vždy 1,5 hodiny. Žáci si také donesli své výtvarné portfolio, naši výtvarníci s nimi konzultovali kvalitu prací a doporučili, kde je nutné pracovat ještě na zlepšení. Zájemců o výtvarné a uměleckořemeslné obory se sešlo na každý termín několik desítek a s mnoha z nich se jistě setkáme v lednu 2024 na ostrých talentových zkouškách, protože si naši školu zvolili jako svou budoucí cestu.

Ani rodiče se nenudili – bylo pro ně zajištěné zázemí, prohlídky učeben, ateliérů a galerií a informace o náplni jednotlivých oborů i o možnostech dalšího uplatnění. Většina z nich se vyjadřovala o vybavení školy i komunikaci s pedagogy s velkým uznáním. Během dne se také rozvinula velká diskuze o změnách přijímacího řízení pro letošní deváťáky a rodiče si vyměňovali své poznatky a předávali informace. Nakonec jsme se shodli na tom, že podstatná je komunikace, tak to vše snad úspěšně absolvujeme.

Talentovky nanečisto organizujeme hlavně proto, aby si účastníci ověřili svou nynější výtvarnou úroveň a mohli se zaměřit na odstranění slabin. Navíc se seznámili s atmosférou a prostředím Akademie, protože mnozí si k nám budou podávat přihlášky ke studiu. To je pro nás asi největší odměnou za naše nasazení.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace