FOR GASTRO 2023

Budoucí podnikatelé na veletrhu v Praze

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
08.11.2023 14:31
Poslední úprava:
 
před 8 měsíci

Dne 2. 11. 2023 navštívili žáci oboru Podnikání Veletrh For Gastro Praha 2023 na výstavišti v Pražském veletržním areálu PVA Letňany. Jednalo se již o 13. Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie. Tématem letošního ročníku byl NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST neboli snaha promítnout tento novodobý fenomén i do pohostinství v podobě výroby kvalitních bio potravin, dodržování nových enviromentálních předpisů, zefektivnění gastroprovozů využitím nových technologií a dalších projektů vedoucí k úsporám a zvýšení produktivity.

Na své si přišli hlavně žáci vyučení v oboru cukrář, číšník a kuchař. V rámci bohatého programu měli možnost zhlédnout řadu praktických ukázek z gastronomie, prezentace kulinářských specialit i si zasoutěžit či vlastním přičiněním umixovat chutný nápoj u stánku “Opravdu našláplý drink”. Nejen tito budoucí profesionálové, ale i ostatní spolužáci ocenili ochutnávku zeleninové dobroty u stánku Color Sushi, za nímž stojí profesionální kuchař Lukáš Neckář s více než dvacetiletou praxí a vlastnící pořad na TV Mńam. V rámci veletrhu současně probíhala carvingová soutěž CZECH CARWING CUP plná kreativity a uměleckého vyřezávání. Dýně a melouny šikovní začátečníci a pokročilí řezbáři měnili v překrásné dekorace.

Každý z našich žáků – možná budoucích podnikatelů si určitě rozšířil obzory ve svém oboru a byl s návštěvou veletrhu spokojen.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace