Děti z mateřinky v našich dílnách

Malí návštěvníci nejen přihlíželi, ale i tvořili

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
25.10.2023 10:01
Poslední úprava:
 
před 8 měsíci

Každým rokem k nám do školy zavítají děti z některé mateřské školky, aby zjistily, jak to u nás chodí, co se studenti učí na dílnách, a hlavně aby si samy mohly něco na památku vyrobit. Při poslední návštěvě dne 18. října 2023 pro ně vše na dílně připravili a nachystali studenti oboru malba skla.

Tentokrát přišly děti s paní učitelkami z mateřské školky VČELIČKY. Fantazie dětí je obrovská a tvořivosti se vůbec nebojí, s troškou spolupráce si namalovaly skleněný kamínek. Následně si prohlédly školu a ostatní dílny odborného výcviku. Holčičkám se líbila výroba šperků, jsou prý jak pro princezny, chlapcům zase truhlářská dílna, kde byla zajímavá výroba dřevěných mističek a kde všichni chlapci svorně panu mistrovi tvrdili, že také doma s taťkou řežou a pilují. Ale i ostatní dílny je zaujaly svými výrobky. Děti byly tak nadšené, že by se nejraději na dílnách připojily k místní výrobě. Pro děti to byl opravdu silný zážitek, o tom napovídá jejich nadšení viditelné na přiložených fotografiích. Myslím, že kdyby se teď pořádal nábor ve školce, tak máme během chvilky dílny plné.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace