Odborník z praxe Ing. Václav Slavíček u našich studentů

Absolventi oboru Kamenosochařství mohou i šplhat v korunách stromů

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
25.10.2023 09:02
Poslední úprava:
 
před 8 měsíci

Odborník z praxe tentokrát přišel za studentkami oboru Kamenosochařství se zaměřením na architekturu staveb v zahradách a parcích. Úvodní přednáška se nesla v duchu prezentace exteriérových realizací nejenom zahrad či parku, ale také například přírodních koupališť. Studentky se dozvěděly, na co si mají dávat v praxi pozor a jaké další strasti přináší realizace venkovních projektů, třeba stavební povolení či komunikace s úřady. Poté si samy vyzkoušely navrhnout vlastní exteriérovou úpravu prostoru v daném stylu, například v industriálním.

Poté nastal čas přejít od teorie a navrhování k fyzicky náročné praxi. U budovy B si studentky pod odborným vedením pana Slavíčka vyzkoušely na vlastní kůži stromolezectví. Ošetřování a posuzování stavu stromů je běžná praxe odborníků z řad zahradníků a známe nejspíše všichni debaty, zdali ten či onen strom bylo nutné pokácet, či ne. A pro toto posouzení je občas nutné se na strom umět i vyšplhat. To nakonec všechny studentky spolu s paní učitelkou zvládly perfektně.

Děkujeme panu Slavíčkovi za skvělé propojení teorie s praxí.

Fotografie: Lucie Jestřabíková, Tereza Dlouhá

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace