Exkurze truhlářů na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně

Efektivní a udržitelný průmysl, management energií, digitalizace a robotizace

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
19.10.2023 12:36
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Dne 11. 10. 2023 se žáci truhlářských oborů zúčastnili exkurze na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně. Ten se konal na brněnském výstavišti od 10. do 13. října 2023. Letošní ročník, který byl 64. v pořadí, představil desítkám tisíc návštěvníků průmyslové technologie a inovace od vystavovatelů z celého světa. Veletrh se zaměřil hlavně na efektivní a udržitelný průmysl. Bylo zde představeno téměř 1300 firem ze 43 zemí. Klíčovým a nejvíce zastoupeným oborem bylo obrábění a tváření. Své expozice připravovaly také firmy věnující se automatizaci, elektronice, průmyslovým robotům, měřicí technice, plastům, sváření, povrchovým úpravám, hydraulice nebo materiálům a komponentům.

Jedním z hlavních témat letošního ročníku byla digitalizace, management energií i udržitelný a efektivní průmysl. Součástí veletrhu byla také Česká národní expozice, která na jednom místě představila služby státu podnikatelům. Společně s Mezinárodním strojírenským veletrhem se konaly úzce specializované veletrhy TRANSPORT A LOGISTIKA, ENVITECH a WOODTEC.

Největší pavilon Z hostil veletrh WOODTEC, který je zaměřený na dřevozpracující průmysl. Zde si mohli žáci prohlédnout a někdy i vyzkoušet moderní stroje, nářadí a pomůcky, s kterými se setkávají nebo jistě setkají ve své truhlářské praxi.

Foto M. Lukeš

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace