Nejen Designblok 23, ale i podzimní Praha

Ze školních lavic za zkušenostmi do metropole

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
19.10.2023 11:09
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Dne 4.10.2023 se studenti Ateliéru keramiky a porcelánu společně se svým vedoucím oboru Michaelem Frančem vypravili na Designblok 2023, to však nebylo jediné místo, kam studenti tohoto oboru zavítali.

Letos se Designblok přesunul z prostor Gabriel Loci do Veletržního paláce, kde mimo jiné sídlí Národní galerie. Tento prostor a ani instalace vystavujících tentokrát studenty moc nenadchla. Naštěstí nás po Veletržním paláci čekaly ještě dvě hlavní expozice v různých částech Prahy. Druhou naší zastávkou byl Pražský hrad. Zde Designblok ve spolupráci s Moravskou galerií v Brně pořádal výstavu MADE BY FIRE, zaměřenou na české sklo a porcelán uplynulých 25 let. Studenti keramiky a porcelánu tak byli nadšeni, že mohli vidět tuto putovní výstavu právě zde v Míčovně Pražského hradu. Míčovna byla zároveň několik let zavřená, a tak i její návštěva potěšila ty, kteří se zajímají více o architekturu.

Vedle Míčovny byla umístěna další instalace Designblok COSMOS – výstava předních českých sklářů. Ta se zaměřila především na uranové sklo a jeho UV potenciál. V odpoledních hodinách jsme se společně přesunuli z Pražského hradu až do Uměleckoprůmys­lového muzea. Cestou jsme samozřejmě nevynechali ani katedrálu sv. Víta či Plečnikovy zahrady Pražského hradu. V muzeu jsme pak obdivovali výběr DIPLOMA SELECTION – výběr diplomových prací studentů vysokých škol či velmi povedené instalace mladých talentů.

Studenti si den užili na maximum, jen jejich unavené nohy cestou zpět vlakem protestovaly a málem je už nedovedly z nádraží na školní internát.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace