Den otevřených ateliérů

prezentuje krásu umění i zručnost tvůrců

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
11.10.2023 09:11
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

V sobotu 7. října 2023 proběhl již 13. ročník Dnů otevřených ateliérů na Vysočině. V našem regionu zajišťuje organizaci akce tým Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod. Návštěvníci dostanou možnost poznat tvůrčí zázemí a přesvědčit se, kolik umělců a tvůrců lze potkat na Vysočině. Naše škola s množstvím řemeslných dílen i výtvarných ateliérů má také co ukázat, proto se zapojujeme už dlouhé roky a zveme návštěvníky do našich prostor.

Připravili jsme prohlídkový okruh, jehož poctivé zdolání vyžadovalo aspoň dvě hodiny volného času; na každém stanovišti byli přichystaní naši pedagogové prezentující jednotlivá pracoviště, obory a možnosti uplatnění budoucích absolventů, v galeriích byly vystaveny ročníkové a maturitní práce, otevřeno bylo i odloučené pracoviště na Lipnici nad Sázavou prezentující zručnost a umění kovářů a kameníků.

Návštěvníkům pomáhali s orientací průvodci z řad studentů, kteří se nezastavili a přebírali skupinu za skupinou. S prováděním vypomáhali i dospělí, protože zájemců o prohlídku bylo opravdu mnoho. Poslední zájemci přicházeli až do posledních minut celodenní akce. Spokojená byla i vedoucí školní prodejny, protože jen málokdo z hostů odcházel bez nějakého zakoupeného výrobku.

Všem pracovníkům a studentům děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Foto archív školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace