Designblok 2023

I letos studenti sbírali zkušenosti od nejlepších

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
11.10.2023 08:22
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Dne 5. října 2023 se třídy 3.V a 3.SV vydaly do Prahy na jednu z nejvýznamnějších akcí našeho designu nazvanou Designblok 23. Designblok letos oslavil 25. výročí. Při té příležitosti se konaly výstavy ve třech pražských reprezentativních prostorách. Studenti nejdříve zamířili do Veletržního paláce. Zde na ně čekal Vlastimil Šenkýř, designér a pedagog naší školy. Poutavě přítomné seznámil s vlastním projektem a nelehkou cestou, kterou se designér musí vydat, pokud chce uspět, s finančními obtížemi, ale i výsledky, které usilovná práce přináší. Poté si všichni prohlédli nejen expozice českých a světových výrobců, firem a designérů, ale i velkorysé prostory naší významné funkcionalistické stavby.

Následoval krátký přejezd do Uměleckoprůmys­lového muzea, kde své práce představila designérská studia v podobě šperků, skla, keramiky, porcelánu, oděvů a nábytku. Bonusem byla krásná vyhlídka z budovy na přilehlý židovský hřbitov. Poslední místem prohlídky Designbloku byla Míčovna Pražského hradu, kam studenti přešli pěšky. Do tohoto festivalu designu byla zapojena také řada obchodů a studií po celé Praze.

Žáci získali během dne mnoho informací o cestě moderního designu, trendech v používání materiálu, barevnosti, tvarosloví i různých způsobech instalací.

Foto Petr Vampola

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace