eNCéčko a Mateřské centrum Rolnička

První exkurze v rámci týdne sociálních služeb

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
10.10.2023 09:29
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

S žáky prvního ročníku oboru Sociální činnost a následně s žáky prvního a druhého ročníku oboru Ošetřovatel jsme v úterý 3. října 2023 vyrazili na exkurzi do Nízkoprahového centra pro děti a mládež eNCéčko a do Mateřského centra Rolnička. Obě zařízení spadají pod Oblastní charitu Havlíčkův Brod.

V eNCéčku nás přivítaly milé sociální pracovnice, z nichž jedna byla naší absolventkou oboru Sociální činnost. Vysvětlily nám, jak to v centru chodí, kdo může přijít, jak se s ním v rámci sociální služby pracuje, a pro lepší představu jsme nahlédli do ukázkového individuálního plánu. Seznámili jsme se s pravidly nízkoprahového zařízení a vysvětlili si pojmy: nízkoprahovost, mlčenlivost a anonymita. Žákům byla nabídnuta možnost dobrovolnictví, tedy zapojení se do programu eNCéčka, příprava volnočasových aktivit a doučování klientů.

I v Rolničce jsme se potkali s naší absolventkou. Se svými kolegyněmi nám představila poslání a činnost mateřského centra, pestrou nabídka aktivit pro maminky a pečující osoby i pro děti. Jelikož jsme se v centru potkali s třemi malými dětmi, bylo o zábavu postaráno. Žáci se dětem věnovali a trochu se vrátili do svých dětských let. Byla pro nás také připravena výtvarná aktivita, které se malí návštěvníci rádi věnují, a to hravé kreslení pomocí prstíků. Vznikla pěkná díla, která zdobí nástěnky tříd. I zde nám byla nabídnuta spolupráce při zajištění větších akcí (průvody, dětské dny, pálení čarodějnic). Velice děkujeme za možnost nahlédnutí do zmíněných služeb a budeme se těšit na případnou spolupráci.

Foto Olga Blažková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace