Sociálně terapeutická dílna

Druhá exkurze v rámci týdne sociálních služeb

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
10.10.2023 09:26
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Žáci 1. ročníku oboru Sociální činnost se vydali do Sociálně terapeutické dílny (STD) ve Světlé n. Sáz, která je součástí příspěvkové organizace Domov Háj.

STD je sociální ambulantní služba pro lidi od 18 let s lehkým a středně těžkým mentálním postižením, případně v kombinaci s dalšími přidruženými hendikepy. Zařízení svým klientům poskytuje celou řadu služeb, od pomoci při osobní hygieně, zvládání péče o vlastní osobu až po vytváření a zdokonalování základních pracovních návyků a dovedností. Jde o velmi individuální přístup, neboť maximální denní kapacita je 8 klientů. Ti si každé ráno sami vyberou, které činnosti by se chtěli věnovat, zda budou pracovat na zahradě, keramické dílně, dřevodílně nebo vytvářet výrobky z různých materiálů v rukodílně. Všechny své výrobky pak prodávají v obchůdku, který je součástí zařízení.

Po úvodním seznámení s historií a současností zařízení si žáci prošli jednotlivé dílny a také měli možnost si vyzkoušet jízdu na elektrickém invalidním vozíku. Žáci sami hodnotí tuto exkurzi jako velmi zajímavou a především oceňují pomoc lidem, kteří žijí svůj život s určitým hendikepem.

foto J. Vilimovská

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace