Beseda studentů se zástupci finanční společnosti na téma finanční gramotnost

Inspirativní akce pro naše budoucí absolventy

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
09.10.2023 07:35
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Dne 3. 10. 2023 proběhla v naší škole beseda se zástupci finanční společnosti BEplan finanční plánování, s.r.o. na téma finanční gramotnost. Besedy se účastnily většinou třídy závěrečných ročníků studia.

Zástupci společnosti vysvětlovali studentům, jak a kde získat peníze, jakým způsobem s nimi nakládat a jak je zhodnotit. Finančně gramotný člověk by si měl umět sestavit svůj rozpočet, ale také by se měl vyznat v produktech, které nabízí finanční instituce. Objasnili jim základní finanční pojmy: úrok a kolik je ve skutečnosti stojí půjčka, jaké jsou druhy pojištění na trhu a jak efektivně zhodnotit své peníze.

Dále poukazovali na chyby, které lidé dělají – např. nenechávají si dostatečnou finanční rezervu, uzavírají nevýhodné půjčky a berou si půjčky na nepotřebné věci, nebo hromadí peníze na spořicích účtech, na kterých je nižší úrok, než je inflace.

Beseda byla ukončena pobídkou, aby se studenti v budoucnu nebáli investovat do akcií. Studentům byly představeny trhy, do kterých bude do budoucna výhodné investovat, takže z přednášky naši žáci odcházeli s novými vědomostmi a nadšením.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace