Účast na Czech Design Weeku

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
04.10.2023 10:32
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Naše škola se již potřetí zúčastnila mezinárodního festivalu Czech Design Week. Ten se letos konal již podruhé v galerii Mánes v Praze, a to od 7.-10.9.2023. Letos se na výstavě představily práce hned z ateliérů: Šperk, Keramika a porcelán, Restaurování a Design interiéru.

V úterý 5.9.2023, tedy ještě před zahájením, probíhaly celý den instalace. Letošním prvkem instalace naší školy byly opět bílé kvádry ze školních galerií, tentokrát však byly vrchní plochy natřeny růžovou, fialovou nebo modrou barvou podle toho, jaké barevné stěně byly blíže, a vytvořil se tak pomyslný barevný gradient. Výstavní prostor instalovaly žákyně třetího ročníku Natálie Stuchlíková, Nikol Holcmanová a Karolína Sůvová, které se podílely také na hlídání vystavených artefaktů a prezentaci v průběhu výstavy, za což moc děkujeme. Poděkování náleží i ostatním studentům, kteří dohlíželi na akci, a to Simoně Vencové, Kristýně Proškové, Lucii Jelínkové, Adéle Křížové, Anně Sobotové, Jennifer Koudelkové a Alešovi Brussmannovi. Děkujeme také Markétě Pavelkové za její zpracování nápisu Akademie Světlá nad Sázavou. Velké poděkování za pomoc patří také Jiřímu Kábrtovi. Akci zaštiťoval a organizoval pedagog z výtvarné větve Vlastimil Šenkýř.

Fotografie: František Javorský, Anna Pleslová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace