Vyhlášení soutěže SOP

Samostatná odborná práce vynesla naší absolventce třetí místo v rámci celé České republiky

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
29.09.2023 08:52
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Nedávno proběhlo vyhlášení soutěže SOP, tedy samostatných odborných prací. Akci vyhlašuje Hospodářská komora ČR pro absolventy vybraných tříletých oborů a práce je součástí závěrečných zkoušek.

Naši školu reprezentovaly Alena Ťoupková a Natálie Benešová, obě absolventky oboru umělecký keramik. A právě Natálie za soubornou práci Keramický včelín získala krásné ocenění v konkurenci všech přihlášených prací. Jedná se o několik souprav šperků a šperkovnic, které jsou zhotovené z různých keramických hmot, včetně porcelánu. Při tvorbě spolupracovala Natálie i se zlatnickou dílnou, kde spojovala keramické komponenty pomocí nýtků a řetízků. Na malířské dílně pak ještě šperky dekorovala zlatem a naglazurovými barvami. Výsledná práce zaujala porotu natolik, že ji ocenila třetím místem v rámci České republiky. Slavnostní ocenění nejlepších absolventů středního odborného vzdělávání proběhne v Praze 21. října 2023. Oceněná práce je k vidění s ostatními závěrečnými a maturitními pracemi v galerii, která lemuje vstup do školního areálu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace