DUŠE V BEZPEČÍ

aneb jak si chránit duševní zdraví

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium
Publikováno:
 
25.09.2023 09:18
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Druhý zářijový týden pořádal Fokus Vysočina v rámci týdne duševního zdraví akci zvanou Duše v bezpečí. Jedná se o osvětovou multižánrovou kampaň o duševním zdraví a o lidech se zkušeností s duševním onemocněním. Informací k tomuto tématu není nikdy dost, a tak jsme se ve středu 13. září vydali se studenty 2.E a 1.G do Havlíčkova Brodu.

Akce se konala v Klubu Oko na Smetanově náměstí. Hned po příchodu se nás ujali zaměstnanci Fokusu a ukázali nám jednotlivá stanoviště, na kterých se prezentovaly organizace jako např. Besip, Kolping, Nepanikař a další. Některé měly i připravené workshopy pro návštěvníky.

Velmi nás zaujala ukázka první pomoci od Progress Rescue. Studenti si na figurínách vyzkoušeli oživování a záchranáři předvedli některé techniky i na studentech. Zhlédli jsme krátký film o kyberšikaně s následnou diskuzí s Policií ČR. Asi největší dojem na nás udělaly 3D brýle, kde jsme si na pár minut mohli vyzkoušet, co prožívá člověk se schizofrenií. Domů si pak někteří z nás donesli smývatelné tetování nebo vlastnoručně vyrobenou placku na batoh a hlavně hlavu plnou myšlenek k tématům nejen duševního zdraví.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace