ADAPTAČNÍ DEN TŘÍD I. A A I. B

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
25.09.2023 08:31
Poslední úprava:
 
před 9 měsíci

Druhý den školního roku 2023–24, tedy v úterý 5.9., se žáci prvního ročníku učebních oborů stále ještě neučili, ale účastnili se adaptačního dne. Adaptační kurzy se staly v naší škole tradicí a nejinak tomu bylo pro nově vznikající třídy I. A a I. B.

Adaptační kurz spočíval v tom, že se noví žáci měli vzájemně alespoň trochu seznámit jak mezi sebou, tak s novou třídní učitelkou. Ráno absolvovali program od společnosti Fokus z Havlíčkova Brodu, která připravila několik „stmelovacích“ a poznávacích her. Všichni se společně zasmáli a alespoň trochu se začali poznávat.

Dále následovala „exkurze“ po městě Světlá nad Sázavou. Jelikož většina nových žáků je dojíždějících nebo ubytovaných na Domově mládeže, toto město neznali. Za doprovodu třídní učitelky si ukázali umístění České pošty, České spořitelny, několika bankomatů, prodejny potravin, papírnictví, lékárny, zdravotního střediska, vlakové zastávky apod.

Prohlídka dále pokračovala Láneckou ulicí stále nahoru. Během ní si ještě zahráli stmelovací aktivitu, kdy si zopakovali jména svých nových spolužáků a sami sebe charakterizovali jedním slovem. Prohlédli si také oboru s daňky, muflony, lamami a jeleny a přes Bohušice se vrátili zpět.

Tento den se velmi vydařil a splnil svůj účel. Jednotliví žáci začali mezi sebou vřele komunikovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace