Jaký ohlas měla výstava s názvem SKLO-KÁMEN-KOV-ŠPERK

u návštěvníků galerie? Nahlédněte s námi opět do knihy návštěv!

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
20.09.2023 09:35
Poslední úprava:
 
před 10 měsíci

Již po osmé v řadě nám bylo ctí a potěšením vystavit závěrečné a maturitní práce žáků uměleckořemeslných oborů z Uměleckoprů­myslové akademie Světlá nad Sázavou v krásných podzemních prostorách Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě. Výstava, konaná od 30. 6. 2023 do 23. 8. 2023, byla tentokrát zaměřena na objekty zpracované z kovu, skla a kamene. Přestože v prostorách Akademie máme za účelem prezentace děl našich žáků veřejnosti zřízeny tři prosklené galerie, možnosti vystavovat v reprezentativních prostorách původně středověké budovy s četnými gotickými a renesančními prvky se nemůžeme, ba ani nechceme, rovnat. Dlouhodobé spolupráce s Galerií výtvarného umění si proto velice vážíme. Benefitem je i obrovská vstřícnost a milé jednání zdejší kurátorky, Mgr. Daniely Růžičkové, která nás každý rok mile překvapí novými nápady na instalaci děl a tematickou výzdobou výstavních prostor.

Můžete si prohlédnout fotografie vybraných děl a několik střípků z veřejného zahájení výstavy, které pro vystavující, jejich rodiny a přátele proběhlo v pátek 30. června v 16:30 hodin.

Nyní, jak slibuje název článku, společně nahlédněme do knihy návštěv, která nám poskytne tu nejupřímnější zpětnou vazbu od samotných návštěvníků výstavy:

• *Opět krásná výstava a práce těch šikovných mladých umělců jedním slovem nádhera.

• Milá a potěšující výstava! Z prací žáků Akademie jsem nadšena!!

• Nádherné prostory. Inspirativní práce mladých žáků ve sklepních prostorách. • Velká inspirace.

• Obohacující.

• Velmi hezké a zajímavé návrhy. Opravdu podnětné studentské práce.

• Potěšující výstava žáků světelské Akademie dokládající umělecký cit mladé generace.

• Bylo to krásné, moc děkujeme za projasnění dne.*

Z několikastránkové knihy návštěv je zde vybrána jen hrstka příspěvků, ale jak vidíte, jedná se o samé kladné ohlasy. Pokud jste výstavu navštívili a umělce v jejich tvorbě podpořili, děkujeme a doufáme, že v příštím roce Vám představíme další díla mladých nadaných umělců. Bude se tentokrát jednat o kováře? O zlatníky? O kameníky, skláře, truhláře či keramiky? Školní rok uteče jak voda a brzy se můžete přijít přesvědčit na vlastní oči.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace