Adaptační kurz nových gymnazistů

Ze školních lavic do zajímavé lokality Mladé Bříště

Agendy:
 
Informační portál , Gymnázium
Publikováno:
 
15.09.2023 08:45
Poslední úprava:
 
před 10 měsíci

Dne 5.9. třída 1.G spolu s třídní učitelkou Veronikou Vackovou a učiteli Veronikou Karlovou a Jakubem Adamem vyjeli na třídenní adaptační kurz do obce Mladé Bříště.

Přijeli jsme v úterý před polednem do tábora. Někdo přijel autem, někdo s učiteli vlakem. Odevzdali jsme potvrzení o bezinfekčnosti podepsaná od rodičů a šli jsme si rozdat povlečení na postel. Rozdělili jsme se do skupinek, jak budeme spát na chatce. Vybalili jsme si a šli jsme na oběd. Poté přijela členka školního parlamentu s kamarády. Připravili si pro nás program. Nejdříve nám řekli něco o škole, jaké předměty jsou těžší nebo naopak lehčí a na koho si dát pozor atd. Pak si pro nás připravili různé hry. Nejdřív jsme se představili v kroužku, dále jsme hráli živé pexeso a nakonec jsme tvořili příběh s určitými pravidly. První člověk řekl úvod věty, druhý musel pokračovat buď naštěstí, nebo bohužel, a takhle se to střídalo celou hru. Studenti z parlamentu nám popřáli štěstí a odjeli zpět do Světlé. My jsme měli asi hodinu pauzu a pak jsme šli do lesa nasbírat dřevo na oheň. Mezitím jsme se seznamovali a hledali vše, co máme všichni ve skupince společného. Většina z nás už měla hlad, tak jsme vyrazili na večeři. Posledním bodem programu byla sportovní hra, která byla vzhledem k tomu, že jsme byli unavení, celkem náročná, ale všichni jsme to zvládli. Vítězem byl Kuba a vítězkou Kája. Tím jsme ukončili den a šli jsme si lehnout do chatek.

Ve středu po snídani jsme se začali pořádně socializovat a předávali jsme si navzájem svoje identity, měli jsme dostat pingpongový míček do bezpečí a naučit se skládat deku. Potom jsme se přesunuli na hřiště a přišla další řádná socializace v podobě hry s míčky, papírky, lžičkami a brčky a z několika spolužáků se na chvíli staly formule. Taky jsme se naučili, jak správně přezout gumy u auta. Po velmi adaptačním dopoledni jsme si dali oběd a vyrazili na výlet do Humpolce. Tam jsme se vydali na Orlík, který byl ale zavřený. Tak jsme vyrazili na náměstí, kde jsme poté všichni dostali rozchod a každý si dělal, co chtěl. Předtím, než nám přijel autobus, tak jsme zaháněli nudu hrami. Když jsme přijeli zpátky, šli jsme na večeři, která byla moc dobrá. A konec dne jsme si zpříjemnili u táboráku opékáním buřtů, muzikou a dalšími aktivitami.

Ve čtvrtek už bylo poslední společné dopoledne. Ráno jsme se nasnídali a poté jsme se rozdělili do čtyř skupin. Každá měla za úkol najít po areálu lísteček podle indicie a sepsat příběh. Poté jsme si zahráli ještě pár her, naobědvali jsme se a vyrazili směrem domů. Celý adaptační kurz se vydařil.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace