Adaptační dny pro první ročník obor Ošetřovatel

Seznamování a úvod do studia ošetřovatelství

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
14.09.2023 08:02
Poslední úprava:
 
před 10 měsíci

Ve dnech 7. a 8. září 2023 se na naší škole konaly adaptační dny pro tříletý obor Ošetřovatel. V letošním roce se do oboru přihlásilo 18 žáků, což je dvakrát více než v letech předchozích.

První den, tedy ve čtvrtek, probíhalo seznamování žáků mezi sebou, plnili různé úkoly, které zahrnovaly trénink paměti, hry na rychlost či poznávání českých přísloví. Dále se žáci seznamovali s naší školou pomocí selfie fotek, které měli za úkol pořídit ve vytvořených skupinkách. Žáci měli možnost si procvičit své smysly, jako je čich, zrak, hmat a sluch. Na závěr dostali za úkol připravit různé aktivizační činnosti pro vybranou cílovou skupinu. Určitě to pro žáky nebylo jednoduché, ale vše zvládli na jedničku.

Den druhý se zaměřoval na obor, který žáci studují. V první části byli seznámeni s odbornými předměty, které je během studia na naší škole čekají. Žákům byl vysvětlen rozdíl mezi zdravotnickým a sociálním zařízením, představeny organizace, ve kterých budou žáci v letošním roce vykonávat odborný výcvik. Bude se jednat opět o Sociální centrum města Světlá nad Sázavou a nově o Domovy pro osoby se zdravotním postižením. Nakonec byl žákům ukázán a představen ošetřovatelský pokoj v naší škole. Zkoušeli si, jak manipulovat s lůžkem, tak měřit krevní tlak či provést bandáže dolních končetin.

Pevně věřím, že tyto dva dny byly pro žáky přínosem a získali představu o tom, co je v průběhu studia čeká. Všem přeji úspěšný start na nové škole.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace