Za krásami Posázaví

Výlet tříd 1.ABO na Svořidla

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
13.07.2023 12:20
Poslední úprava:
 
před 12 měsíci

Dne 28. 6. 2023 se žáci třídy 1. A, 1. B a 1. AO zúčastnili výletu na Stvořidla. Cestu do cíle výletu absolvovali pěšky, zpět Posázavským pacifikem. Kratší přestávka, na nabrání sil před nejtěžším úsekem, byla ve Smrčné. Odtud jsme šli dále po červené turistické značce.

Sázava zde protéká hlubokým údolím a díky balvanitému řečišti vytváří četné peřeje a slapy. Celá oblast je přírodní rezervace a je volně přístupná. Podél stezky jsou rozmístěny informační tabule s přírodními zajímavostmi. Vyskytují se zde například ptáci ledňáček říční a skorec vodní. Dojem z krásné přírody kazily jen suché a popadané stromy po kůrovcové kalamitě. Ale i zde je vidět, jak příroda ožívá a na uvolněných místech vyrůstají nové, pionýrské druhy keřů a převážně listnatých stromů.

Po příchodu na Stvořidla byl dán rozchod, který žáci využili ke sportování, občerstvení, nákupu upomínkových předmětů a osvěžení v řece Sázavě. Takto aktivně strávené odpoledne se žákům velmi líbilo a již se těší na výlet v příštím školním roce.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace