13. ročník mezinárodního setkání uměleckých kovářů Brtnické kovadliny 2023

Naši kováři přiváží dvě ocenění

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
10.07.2023 14:47
Poslední úprava:
 
před 12 měsíci

Ve dnech 16. – 18. června 2023 se konalo největší setkání uměleckých kovářů v kraji Vysočina, a to v malebném městě Brtnice. Víkend to byl krásný, plný kovářského řemesla a tvrdé práce, ale i zábavy, kterou pro nás prostřednictvím doprovodného programu připravili místní pořadatelé. Tato oslava kovářského řemesla se již tradičně odehrává v klášterní zahradě a je spojena s výstavou v nedaleké sýpce a v blízkém Kostele svatého Karla Boromejského a blahoslavené Juliány z rodu Collalto.

Na akci zavítalo bezmála 100 kovářů nejen z České republiky, ale i sousedních států. I přes velkou konkurenci naši žáci opět zazářili a v kategorii studentských prací přivezli dvě ocenění. Jmenovitě se jedná o 3. místo za vystavovanou práci „Barokní mříž“, kterou zhotovil žák třetího ročníku Jakub Ruth, a na příčku nejvyšší, tedy 1. místo, vystoupal žák čtvrtého ročníku, Filip Tomášek, se svou prací „Barový set“.

Letošní ročník soutěžního kování podpořili svou účastí žáci Marie Grmelová, Kryštof Mareš, Michal Kruml, Michal Dobíhal, Jan Podhradský a Adam Hudec, kteří v časovém úseku 2 hodin vytvořili kovaná díla na velice těžce uchopitelné téma „Jak vidíme lidské smysly“. Děkujeme všem zúčastněním za vzornou prezentaci školy a oceněným gratulujeme!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace