INSPI*RACE – setkání finalistů ceny Gratias Tibi v environmentální oblasti

Naši studenti prezentovali úspěšný program pro mateřské školy

Agendy:
 
Informační portál , Gymnázium
Publikováno:
 
10.07.2023 14:34
Poslední úprava:
 
před 12 měsíci

Pod vedením Mgr. Evy Bernardové vznikl zajímavý projekt Co dáš ptáčku do zobáčku? Realizují ho studenti gymnázia a jde o výukový program pro předškolní děti (viz např. https://www.akademie-svetla.cz/vyveska/2259-co-dat-ptacku-do-zobacku-s-bambinaty). Projekt byl přihlášen do celorepublikové soutěže Gratias Tibi a na setkání všech přihlášených finalistů ho jeli odprezentovat tři ze studentů. Zde je vyprávění jedné z účastnic:

Na začátku června, v sobotu ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Ze třídy II.G jsme jeli tři – já a moji spolužáci Lukáš Staněk a Andriy Pavlishchak. Naším úkolem byl odprezentovat společný projekt vytvořený s Mgr. Bernadovou nazvaný ‘‘Co dáš ptáčku do zobáčku?“, který jsme přihlásili do celorepublikové soutěže Gratias Tibi (na jejich stránkách najdete náš projekt ZDE https://www.gratiastibi.cz/cs/nominovane-projekty/co-dat-ptacku-do-zobacku).

Úspěšně jsme dorazili na místo konání; tím byl Toulcův dvůr. Zde jsme představili náš projekt a také si poslechli prezentování ostatních projektů. Po obědě odstartovaly workshopy. Na výběr jsme měli tři – ‘‘Public Relations“; ‘‘Fundraising“ a ‘‘Jak projekt posunout o kus dál“. Rozdělili jsme se a každý z nás absolvoval jeden program z nabídky. A každému to něco dalo, ať už informace do života či do projektu nebo dobře prožitý čas s ostatními účastníky. Večer jsme strávili na Hostivařské přehradě a u táboráku, který nás sblížil s ostatními.

Další den nás čekal workshop Fuck-upů nebo-li co se může v projektu zkazit. Sami jsme si zkusili řešit nějaký problém a poté probírali, co byl případný problém našich projektů a jak ho vyřešit. Poznali jsme spoustu mladých, úspěšných lidí a jejich projekty, ze kterých nám občas spadla brada. Celý víkend jsme zakončili evaluací a skvělým obědem z místního zázemí.

Tímto cesta našeho projektu nekončí, v září se zúčastníme slavnostního předávání. A kdo ví, třeba to budeme právě my, kdo vyhraje!

Kamila Brtníková


Mgr. Eva Bernadová

Učitelka biologie, matematiky a hudební výchovy

Koordinátor environmentální výchovy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace