Po krásách České Kanady

Školní výlet třídy 2. G

Agendy:
 
Informační portál , Gymnázium
Publikováno:
 
30.06.2023 08:43
Poslední úprava:
 
před rokem

Konec školního roku se přiblížil a s ním i školní výlet. Tentokrát se třída 2. G rozhodla objevovat krásy České Kanady a relaxovat v autokempu Zvůle, který se nachází mezi Dačicemi a Kunžakem.

I když cesta vlakem byla trochu únavná a po příchodu do kempu nás zastihla silná přeháňka (naštěstí až poté, co jsme dostavěli stany), energii nikdo neztrácel a vyrazili jsme na pěší túru. První zastávkou byl skalní útvar, kterému se pro jeho vzhled výstižně říká Ďáblova prdel. Další zastávka prověřila naše fyzické schopnosti, protože jsme vyšlapali 180 schodů na rozhlednu U Jakuba, ze které byl nádherný výhled na široké okolí. Během túry jsme měli možnost se nejen občerstvit borůvkami, které ve zdejších lesích rostou v hojném počtu, ale také točenou limonádou v samoobslužném výčepu Nový Svět. Po příchodu do kempu si odvážnější jednotlivci zaplavali v rybníce a večer nás čekala pohoda a zpěv u táboráku, který se ve výborné náladě protáhl až do pozdních nočních hodin.

Proto jsme si také druhý den všichni trochu přispali, udělali poslední krátkou procházku po okolí, občerstvili se, sbalili stany a vyrazili na cestu zpět. A dojmy z výletu? Všeobecná spokojenost, takže kdo chce načerpat energii v krásné přírodě České Kanady, určitě vyražte, stojí to za to.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace