Jak to vypadá ve Svobodné škole?

Přednáška o alternativním pedagogickém směru

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
26.06.2023 08:12
Poslední úprava:
 
před rokem

Ke konci školního roku přijala naše pozvání Mgr. Dana Talácková, ředitelka Svobodné školy Chotěboř, aby žákům představila tak trochu jinou školu. Přednáška se uskutečnila v altánku a byla připravena pro žáky prvního, druhého a třetího ročníku Gymnázia a pro žákyně prvního ročníku Sociální činnosti.

Svobodná škola Chotěboř je soukromou základní školou, která pedagogickým zaměřením vychází z principů waldorfské pedagogiky. Pedagogové s dětmi pracují intuitivně a zaměřují se na individuální potřeby a cíle dětí. Nejvíce nás zaujala výuka v tzv. epochách, učitelé jsou nazývaní průvodci a s dětmi si tykají. Oceňujeme menší počet žáků ve třídách, ranní uvítací kruhy, společné nastavování pravidel, časté aktivity spolu s rodiči a především, pokud počasí dovolí, výuku na čerstvém vzduchu v údolí řeky Doubravy.

Paní ředitelce děkujeme za přiblížení této školy a za její inspirativní povídání i možnost spolupráce v rámci odborných praxí našich žáků.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace