Jazykové kurzy prostřednictvím programu Erasmus+

financovaného Evropskou unií Emerald Cultural Institute v Dublinu, kurz angličtiny

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
03.10.2022 09:07
Poslední úprava:
 
před rokem

Dublin v létě je perfektní lokace pro ty, kteří zrovna nehoví vysokým teplotám. I přes to, že v Dublinu byste architekturu 20. století těžko hledali, tak vás stejnost cihlových domů vtáhne ihned do snového světa. To, co Irové zredukovali na architektuře, si vynahradili dveřmi – od černých po křiklavě růžové až žluté, některé i s inspirativní sochařskou výzdobou.

Kurz angličtiny probíhal ve viktoriánské vile z počátku 20. století nedaleko od jednoho z nejstarších parků v Dublinu. Když už jsme u parků, tak v Dublinu naleznete 120 parků různých velikostí. Za návštěvu určitě stojí Phoenix park s rozlohou 7 km2, kde jsou největší atrakcí volně se pohybující daňci.

Samotný Dublin poskytne všechno, co od Irska očekáváte. Útesy kolem poloostrova Howth, pláže kolem Sandymount perfektní na dlouhé procházky nebo středověký hrad s botanickou zahradou Malahide. Za návštěvu určitě stojí Trinity College. Pokud hledáte zámky, tak na ty v Irsku zapomeňte, ale na druhou stranu na každém kroku naleznete nějakou obrannou tvrz nebo hrad. Co se týče jídla, připravte se na velkou porci Fish and Chips.

Výuku v Emeraldu můžu jen doporučit, pedagogové byli velmi vstřícní a komunikativní, velmi jsem uvítala možnost zopakovat si základy gramatiky, na které jsem v průběhu let zapomněla nebo jsem je ignorovala.

Moc děkuji svým nadřízeným za tuto skvělou příležitost vycestovat v rámci projektu ERASMUS+ a těším se na případnou další spolupráci.

Foto L. Jestřabíková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace