Žák III. ročníku Michal Hájek dokončuje svůj druhý film

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
19.04.2018 13:36
Poslední úprava:
 
před 6 lety

I když se Michal v následujících týdnech bude muset soustředit na závěrečné zkoušky ve svém oboru Ošetřovatel, nezahálí ani ve svém volném čase. Ještě před nástupem na naši školu, ve svých 13 letech, založil skupinu Majky a spol., která pracuje dodnes a věnuje se amatérskému divadlu a filmu (více na majkyaspol.cz)

V roce 2015 měl ve světelském kině premiéru krátkometrážní hraný film Uteč, dokud je čas, realizovaný za podpory Kraje Vysočina a zaměřený na otázky šikany. Už tehdy měl Michal v úmyslu vytvořit film další, nebylo ale jednoduché sehnat sponzory, dát dohromady tým, zorganizovat casting, vytvořit scénář…Vše se ale zdařilo, film je natočen a nyní je ve fázi posledních úprav. Premiéru by měl mít na podzim letošního roku. Zprávy o natáčení najdete na zpravodajském portálu REGIONVYSOCINA.CZ

Sám Michal říká, že mu jeho tým, v němž se objevili i profesionální herci (např. Oliver Oswald ze Slovenska), i jeho kamarádi po celou dobu nesmírně pomáhali – a pokud docházelo v týmu ke sporům, vždy je překonali díky společnému cíli. Film nese jednoduchý název Když a je pohledem do života dnešní mládeže. Zápletku pochopitelně nebudeme prozrazovat, malou ochutnávku najdete na YouTube:

Práci na filmu Michal prezentoval dne 5. 4. 2018 v Havlíčkově Brodě v letošním ročníku Středoškolské odborné činnosti. Přispěl tak k propagaci dobrého jména naší Uměleckoprůmyslové akademie, ale i k pozitivnímu pohledu veřejnosti na dnešní učňovskou mládež. Za jeho práci mu patří opravdu velké poděkování.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace